Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι τάσεις του 2012 για τα μαλλιά




Η ανανέωση της εξωτερικής μας εμφάνισης μπορεί να γίνει εύκολα ξεκινώντας με μια αλλαγή στα μαλλιά μας. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες αλλάζοντας έστω και το χτένισμά τους, δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Η ανανέωση βέβαια γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν η αλλαγή αφορά τόσο στο κούρεμα όσο και στο χρώμα. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι προτάσεις της μόδας για το 2012 για τα μαλλιά και έτσι ας πάρουμε μια ιδέα σε περίπτωση που θέλουμε να ανανεωθούμε.

Οι τάσεις της μόδας για γυναικεία χτενίσματα
Παρατηρείται η τάση να τονίζονται έντονα δύο χαρακτηριστικά: η φυσική ομορφιά και η κομψότητα. Μέσα από αυτό δίνονται πολλές επιλογές:


  • Μακριά μαλλιά κομψά πλεγμένα. Χαλαρά στυλ με κατσαρά μαλλιά και χωρίστρα στη μέση.
  • Τόσο στα μακριά μαλλιά όσο και στα κοντά επιλέγονται τα κύματα, οι απαλές μπούκλες και ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία όπως όμορφες στέκες, κορδέλες πολύχρωμες ή και μονόχρωμες, διακοσμητικά στρας, πέρλες και μικρά στολίδια σε σχήμα κοχυλιού.
    • Για ιδιαίτερα κρεπαρισμένα μαλλιά η εικόνα ολοκληρώνεται με έντονεςαλογοουρές χαμηλά, στο ύψος του αυχένα.
    • Στα κοντά κουρέματα κυριαρχούν η ασυμμετρία και οι έντονες γραμμές. Το χτένισμα στις περιπτώσεις αυτές ολοκληρώνεται με έντονο styling.
    • Το wet look χρησιμοποιείται και πάλι ιδιαίτερα και συνδυάζεται με χτενισμένα μαλλιά έντονα προς τα πίσω.
    • Τα χρώματα που επιλέγονται είναι πιο ζεστά και φυσικά και για πιο ιδιαίτερες επιλογές προτείνεται το κόκκινο χρώμα σε πολλές αποχρώσεις.


      Οι τάσεις της μόδας για ανδρικά χτενίσματα
      Οι τάσεις στα ανδρικά κουρέματα διαφέρουν από τα γυναικεία και ένας από τους λόγους είναι ότι η μόδα σε αυτή την περίπτωση αλλάζει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι προτάσεις για το 2012 να έχουν τη βάση τους στις προηγούμενες σεζόν.
      • Επιλέγονται κουρέματα σεδιάφορα μήκη, πολύ κοντά μαλλιά, μεσαίου μήκους αλλά και ακόμα μακρύτερα.
      • Τα χτενίσματα είναι πολύ έντονα ιδιαίτερα στα κοντά μαλλιά και χρησιμοποιείται το έντονο styling για να αναδειχθούν τα ασύμμετρα κουρέματα και οι έντονες γραμμές.
      • Η τάση για τα πιο μακριά μαλλιά είναι να δείχνουν ατημέλητα και είναι ιδιαίτερα επιθυμητοί οι κυματισμοί που δείχνουν φυσικοί.
      • Για πιο συντηρητικές εμφανίσεις προτείνονται τα χτενίσματα με αυστηρές χωρίστρες.
      Δείτε λοιπόν τι από όλα αυτά πιστεύετε ότι θα σας ταιριάζει περισσότερο και ίσως ήρθε η ώρα να ανανεωθείτε.

      της Ζέφης Καλλίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου