Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πως γίνεται το σωστό βούρτσισμα μαλλιών!

Ένα από τα αρχαιότερα και πιο συνηθισμένα μυστικά ομορφιάς είναι το βούρτσισμα των μαλλιών να γίνεται κάθε βράδυ πριν το ύπνο και να περιλαμβάνει 100 ολόκληρες επαναλήψεις με σκοπό τα μαλλιά να είναι λαμπερά και υγιή το επόμενο πρωί. Σίγουρα κανείς στις μέρες μας δεν έχει χρόνο για 100 βουρτσιές κάθε βράδυ.Έστω λίγες όμως αρκούν για ένα καλό αποτέλεσμα. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για το τέλειο βούρτσισμα και δείτε τα μαλλιά σας αλλιώς:


1. Λουστείτε με χλιαρό νερό,χρησιμοποιώντας ένα  σαμπουάν κατάλληλο για το δερματικό σας τύπο. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα αφήνοντας τη να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα βγάλτε την με άφθονο νερό. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για να αποκτήσουν τη λάμψη που θέλετε.Στεγνώστε τα μαλλιά σας με τη βοήθεια μιας στεγνής πετσέτας. Μη χρησιμοποιήσετε πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος γιατί έχουν την τάση να καταστρέφουν τα μαλλιά.



 2. Χρησιμοποιείστε μία καθαρή χτένα και με αργές κινήσεις προσπαθήστε να ξεμπερδέψετε τους κόμπους που δημιουργήθηκαν από το λούσιμο.Καλή θα ήταν η χρήση μιας αραιάς χτένας την οποία θα χρησιμοποιήσετε αργά και όχι με έντονες κινήσεις καθώς τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα.Ενδείκνυται να ξεκινάτε πρώτα από το ξεμπέρδεμα των άκρων και σταδιακά μεγαλώστε το εύρος της χτένας σας ούτως ώστε στο τέλος να έχετε καλύψει όλο το μήκος των μαλλιών.


3. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν με τη βοήθεια του φυσικού αέρα πριν τα χτενίσετε ξανά για να αποφευχθεί το σπάσιμο των άκρων. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγη ώρα αλλά είναι προτιμότερο από το να τα στεγνώσετε με πιστολάκι.Για να επισπεύσετε το στέγνωμα μπορείτε με τις άκρες των δαχτύλων σας να «ταρακουνήσετε» τα μαλλιά σας και να αφήσετε περισσότερο αέρα να μπει ανάμεσα.



4. Χρησιμοποιήστε μία χτένα για να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τρία ισόποσα τμήματα. Η κίνηση αυτή θα αυξήσει τον όγκο τους.








5. Αφήστε τα ελεύθερα αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.







6. Χρησιμοποιείστε τη χτένα σας ως εξής: Η ράχη της να ακουμπάει στο τριχωτό και χτενίστε κάθε τμήμα από τη ρίζα ως τις άκρες. Κάντε την ίδια κίνηση για όλες τις τούφες ξεχωρίζοντας όμως ποια μαλλιά έχουν χτενιστεί και ποια όχι.






7. Πιάστε με ένα λαστιχάκι όλα τα μαλλιά. Κοιμηθείτε με αυτό για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί αφαιρέστε το λαστιχάκι και δείτε τα μαλλιά σας όπως δεν τα έχετε ξαναδεί.Λαμπερά,υγιή και απαλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου