Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τάσεις στο χρώμα των μαλλιών – Καλοκαίρι 2014

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν όσον αφορά στο χρώμα των μαλλιών για το Καλοκαίρι 2014, φαίνεται πως μας αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογής ανεξαρτήτως γούστου και στιλ, καθώς η ποικιλία είναι μεγάλη και οι χρωματικές λύσεις που προτείνονται μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο τις πιο τολμηρές και έτοιμες για αλλαγή όσο και τις πιο συντηρητικές γυναίκες.

Οι αποχρώσεις ποικίλουν έτσι ώστε να μπορούν να ταιριάζουν και με τον τόνο του κάθε δέρματος, αλλά φέτος το καλοκαίρι βλέπουμε να έχουν την τιμητική τους και τα έντονα και ζωηρά χρώματα. Το γνωστό πια «ombre look» θα το δούμε στις τάσεις για το χρώμα των μαλλιών και το καλοκαίρι 2014, στις πρώτες μάλιστα θέσεις, ενώ το ξανθό χρώμα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω των διαφορετικών αποχρώσεών του. Επίσης, μεγάλη τάση αποτελούν και οι διαφορετικοί χρωματισμοί πάνω στα μαλλιά, είτε σε τούφες είτε σε μία φράντζα, είτε μόνο στις άκρες, κλπ. Τέλος, σταθερή αξία αποτελούν πάντα οι αποχρώσεις του καστανού είτε σε πιο ανοιχτό είτε σε σκούρο καφέ προς σοκολατί.

Ό,τι και να αποφασίσεις να κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου, έχεις την επιλογή να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό και κομψό αποτέλεσμα. Μπορείς να πειραματιστείς με νέες τάσεις ή να ακολουθήσεις τις κλασικές και δοκιμασμένες. Η επιλογή είναι δική σου, εμείς απλά για να σε βοηθήσουμε σου παραθέτουμε τις προτάσεις μας για τις τάσεις που επικρατούν φέτος.

Τάσεις στο χρώμα των μαλλιών – Καλοκαίρι 2014

Κόκκινες αποχρώσεις
Το χρώμα μαλλιών που θα χαρακτηριστεί πιο μοδάτο και θα αποτελέσει trend για το 2014, είναι το κόκκινο. Ειδικά για φέτος το καλοκαίρι, οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι σε αρκετά ανοιχτούς και σε πορτοκαλί τόνους (βαθύ πορτοκαλί -χρυσό πορτοκαλί).

Αν είσαι από εκείνες που θέλουν να τραβούν τα βλέμματα και να κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν, μπορείς να πειραματιστείς με τις κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις και αλλάξεις ριζικά την εμφάνισή σου. Σίγουρα δε θα περάσεις απαρατήρητη με τέτοιους έντονους τόνους στα μαλλιά σου.

Φυσικά πριν προχωρήσεις σε μια τέτοια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, πρέπει να σκεφτείς ότι το κόκκινο δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και επιδερμίδες. Αν έχεις πράσινα ή μπλε μάτια και λίγο χλωμό πρόσωπο, τότε σίγουρα μπορείς να το δοκιμάσεις, αν όμως το δέρμα σου έχει τάση να κοκκινίζει εύκολα ή είναι λίγο πιο σκούρο, καλύτερα να το αποφύγεις.


Ombre look
Η τάση του ombre δημιουργήθηκε κάποια στιγμή το 2013. Πρόκειται για μια νέα και πρωτότυπη τεχνική για τη βαφή των μαλλιών. Το ombre, το 2014, εξακολουθεί να κλέβει την παράσταση και να εξελίσσεται. Φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα το δούμε σε δύο νέους τρόπους: splashlights και highlights.

-Splashlights. Είναι η τελευταία τάση για τα μαλλιά το 2014. Πρόκειται για οριζόντιες λωρίδες στα μαλλιά και αποτελεί τη νέα καινοτομία του ombre look. Τα splashligths θα είναι το νέο μεγάλο trend στα μαλλιά για το καλοκαίρι 2014, που θα αντικαταστήσει το μέχρι τώρα μοντέρνο οmbre (όμπρε).

Η συγκεκριμένη τεχνική των hairstylists, έχει σαν αποτέλεσμα μια ανοιχτόχρωμη στεφάνη στα μαλλιά στο ύψος των αυτιών. Κατά κάποιον τρόπο δημιουργεί στα μαλλιά της γυναίκας ένα εφέ που παρομοιάζεται με το “πέσιμο” μιας αχτίδας φωτός lazer πάνω στα μαλλιά.
Σίγουρα είναι ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα, αλλά μάλλον στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ήδη καθιερωμένο και για πολλές πλέον αγαπημένο ombre look.

-Highlights. Εδώ αντίθετα έχουμε κάθετες λωρίδες (τύπου ανταύγειας) στα μαλλιά, που μπορεί να είναι φαρδιές ή αραιές και οι οποίες ενώ κινούνται, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός προβολέα φωτός που αντανακλά το φως του στα μαλλιά σας.


Διαφορετικοί χρωματισμοί στα μαλλιά
Αν είσαι αρκετά τολμηρή ώστε να επιχειρήσεις να βάψεις τα μαλλιά σου σε ποικιλία αποχρώσεων –περισσότερο έντονων ή πιο παλ- , τότε οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:

- Άλλο χρώμα στις άκρες ή άλλο χρώμα τις ρίζες. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Μπορείς να βάλεις στις άκρες των μαλλιών σου πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο χρώμα ή να τα βάψεις σε μια τελείως διαφορετική απόχρωση από τα υπόλοιπα. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσεις να βάψεις όλα τα μαλλιά σου διαφορετικά ακριβώς στο ίδιο μήκος: αλλού το διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά μπορεί να ξεκινάει από πιο ψηλά και αλλού από πιο χαμηλά.

Όσον αφορά στη δεύτερη επιλογή, μπορείς να βάλεις διαφορετικό χρώμα μόνο στις ρίζες. Αν δεν έχεις εμπειρία στο βάψιμο, είναι καλύτερα να πας στο κομμωτήριο για να είσαι πιο σίγουρη για το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορείς είτε να αλλάξεις το χρώμα μόνο λίγα εκατοστά κοντά στις ρίζες είτε να το κάνεις πιο extreme και πιο «επιθετικό» κατεβάζοντας το νέο χρώμα ακόμα πιο πολύ.

- Διαφορετικό χρώμα σε λίγες μόνο τούφες. Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις να δώσεις διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά βάφοντας μόνο κάποιες τούφες τους. Μπορείς να βάψεις λεπτές, μεσαίες ή πιο χοντρές τούφες και να είναι μόνο μία, δύο ή και περισσότερες. Επίσης, μπορείς να δώσεις στις τούφες το ίδιο χρώμα και να είναι το υπόλοιπο κεφάλι ένα άλλο χρώμα ή μπορείς να βάψεις κάθε μία τούφα με διαφορετική απόχρωση.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αρκετά τολμηρό και προκλητικό. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά εξαρτάται από το πόσο ανατρεπτικό θέλεις και «αντέχεις» να είναι το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου. Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να μπορείς να «υποστηρίξεις» ένα τέτοιο «ριζοσπαστικό» look!

- Άλλο χρώμα μόνο σε μία όψη. Άλλη μία καταπληκτική τεχνική για μια διαφορετική εικόνα στα μαλλιά σου. Το διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά σου φαίνεται μόνο όταν «πέφτουν» με ένα συγκεκριμένο τρόπο (π.χ. χτενισμένα αριστερά ή πιασμένα μισά επάνω). Μη δοκιμάσεις να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου έτσι, μάλλον δε θα τα καταφέρεις. Δείξε στον κομμωτή σου τι θες να κάνεις και άσε κι αυτόν να σου προτείνει ως ειδικός τις επιλογές που σου ταιριάζουν.

-Άλλο χρώμα μόνο στη φράντζα. Διακριτικό και ταυτόχρονα έντονο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αν αποφασίσεις να δώσεις άλλο χρώμα στα μαλλιά σου μόνο στη φράντζα. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να αποφασίσεις αν θα βάψεις ολόκληρη τη φράντζα ή μόνο τις άκρες της ή και μόνο κάποιες τουφίτσες. Πρέπει επίσης να διαλέξεις αν θέλεις να είναι πολύ διαφορετικό το χρώμα που θα βάλεις στη φράντζα από το υπόλοιπο κι αν θα είναι ένα μόνο χρώμα ή περισσότερες αποχρώσεις. Το διαφορετικό χρώμα στη φράντζα είναι ιδανικό για μοντέρνα κουρέματα και ταιριάζει τέλεια στα πιο κοντά κουρέματα με έντονη και μακριά φράντζα που πέφτει από τη μία πλευρά.


Ξανθές αποχρώσεις
Το ξανθό χρώμα συνεχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερες γυναίκες και λίγο πολύ όλες κάποια στιγμή στη ζωή τους παίρνουν την απόφαση να το δοκιμάσουν είτε μια με πολύ έντονη και ανοιχτή απόχρωση είτε με κάτι πιο συντηρητικό και φυσικό. Υπάρχουν τόσες πολλές λαμπερές αποχρώσεις του ξανθού, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή.

Όπως και να’ χει, όταν τα μαλλιά ανοίγουν η αλήθεια είναι πως γίνονται πιο λαμπερά και φωτίζουν το πρόσωπό μας. Ας δούμε τις επικρατέστερες αποχρώσεις του ξανθού που θα συναντήσουμε και φέτος το καλοκαίρι:

- Πλατινέ. Το συγκεκριμένο ξανθό δείχνει εκπληκτικό και είναι ιδιαίτερα φωτεινό. Σίγουρα τραβάει τα βλέμματα και είναι τολμηρή επιλογή, αρκεί να το επιτρέπει και το χρώμα του δέρματός μας. Δεν ταιριάζει με τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

- Μπεζ-ξανθό. Μπορείτε να διαλέξετε την απόχρωση του μπεζ-ξανθού, ενός χρωματικού συνδυασμού μεταξύ πλατινέ και του χρώματος της άμμου. Το αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά απόχρωση ιδανική για καλοκαίρι.

-Χρυσό. Μια άλλη όμορφη απόχρωση του ξανθού και πολύ και πολύ καλή επιλογή για καλοκαίρι, είναι το χρυσό. Πρόκειται για ένα ήπιο και ζεστό χρώμα, που ταιριάζει σε γυναίκες οι οποίες θέλουν να εκφράζουν τη θηλυκότητα και τη χαριτωμένη τους πλευρά.

-Ξανθό καραμελέ. Το συγκεκριμένο χρώμα θα το προτιμήσουν φέτος το καλοκαίρι οι γυναίκες που θέλουν να τραβήξουν τα βλέμματα και την προσοχή των άλλων. Σε αυτή την απόχρωση μπορούν να στοχεύσουν ιδανικά όσες έχουν μπρούτζινα και καφέ δέρματα.

-Πυρόξανθο. Ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα, που ανήκει και στις αποχρώσεις του κόκκινου και αν καταφέρει να ταιριάξει με την επιδερμίδα του προσώπου σας, είναι τόσο εντυπωσιακό που κανένα από τα αμιγώς ξανθά δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί. 


Καστανές αποχρώσεις
Τα σκούρα χρώματα και για φέτος παραμένουν ατόφια και διαχρονικής αξίας, χωρίς πολλές παραλλαγές και αποχρώσεις, εκτός από το ombre look που έγινε τάση και στα σκούρα μαλλιά. Θα συναντήσουμε το μονόχρωμο καφέ σε ανοιχτό ή πιο σκούρο τόνο και ιδανικά σε μακριά μαλλιά, καθώς επίσης και το αγαπημένο για τις καστανές σοκολατί που είναι μια πολύ ζεστή και γλυκιά απόχρωση. Κυρίως αν ο τόνος του δέρματος είναι πιο κοντά στο καφέ, το χρώμα αυτό θα σας ταιριάξει απόλυτα.



Φυσικές αποχρώσεις
Το 2014, στις τάσεις του καλοκαιριού (όπως και το χειμώνα) για το χρώμα των μαλλιών, οι φυσικές αποχρώσεις δεν θα είναι απλά μια ασφαλής επιλογή για όσες δεν τολμούν κάτι πιο μοντέρνο και ανατρεπτικό, αλλά θα αποτελέσει και ένα από τα βασικά trend που επικρατούν.
Όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως -καστανές , ξανθιές, κοκκινομάλλες-, μπορούν να στραφούν στο φυσικό τους χρώμα και να μην επιβαρύνουν την τρίχα τους με βαφές κι ανταύγειες (κάτι που το καλοκαίρι είναι ακόμα χειρότερο), ή απλά μπορούν να επιλέξουν έναν τόνο κοντά στο φυσικό τους χρώμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου