Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μαλλιά που γοητεύουν και το καλοκαίρι!

Εκτός από την προστασία του δέρματος, οφείλεις να προσέχεις και τα μαλλάκια σου για να μην κλαίγεσαι μετά! Με τα κατάλληλα μέτρα, θα διατηρήσεις και μαύρισμα αλλά και υγιή μαλλιά.


Τρελαίνομαι για πισίνες! Και δεν αποτελείς εξαίρεση! Είναι πιο πριβέ από την παραλία και δεν ταλαιπωρείσαι πολύ. Εάν όμως δεν χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα, είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρηθούν και θα γίνουν... πράσινα. Κι αυτό trendy δεν το λες! Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν και μαλακτικά που δρουν εναντίον της χλωρίνης, οπότε αν είσαι συχνή επισκέπτρια, πέτα τα κλασικά και καθιέρωσε τα προαναφερθέντα για σίγουρη προστασία. Εναλλακτικά, φόρα σκουφάκι.
Πάρε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο της πισίνας!
Πάρε τα κατάλληλα μέτρα για
να προστατεύσεις τα μαλλιά
σου από το χλώριο της πισίνας!
Ελαιόλαδο στα μαλλιά: αντί για μάσκα μαλλιών, μπορείς να κάνεις 3-4 φορές το μηνα θεραπεία μαλλιών με καυτό ελαιόλαδο (με προσοχή, μην χάσεις και δέρμα μαζί!) ενώ μην παραλείψεις να προμηθευτείς και το ανάλογο σαμπουάν που θα απορροφήσει το λάδι. Το ελαιόλαδοενυδατώνει και μαλακώνει όσο δεν φαντάζεσαι τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά ενώ το σαμπουάν φροντίζει να αφαιρέσει κατάλοιπα προϊόντων styling αλλά και χλωρίνης από την πισίνα.
Αντηλιακά προϊόντα: το σημαντικότερο στοιχείο προστασία από τον ήλιο. Υπάρχουν χιλιάδες σειρές καλλυντικών που παρέχουν αντηλιακή προστασία αποκλειστικά και μόνο στα μαλλιά σου. Συμβουλεύσου την αισθητικό σου ή ένα πολυκατάστημα ομορφιάς για το ποιά είναι δερματολογικά ελεγμένα και φυσικά ποιά είναι ιδανικά για το δικό σου δέρμα. Προσοχή: το ότι έχεις πολλά μαλλιά, δεν σημαίνει ότι η κορυφή του κεφαλιού (το κρανίο) πρέπει να παραμελείται. Υπάρχουν ειδικά σπρέι για την περιοχή σε περίπτωση που είσαι υπερευαίσθητη στις ηλιακές ακτίνες.
Ναι στα χαλαρά χτενίσματα: γνωρίζεις ήδη ότι όσο πιο σφιχτά πιάνεις τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο αναπνέουν. Τώρα που είναι καλοκαίρι, ένας λόγος παραπάνω να τα αφήνεις ελεύθερα να ανεμίζουν! Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ λόγω ζέστης, πιάσε τα χαλαρά με ένα κλάμερ. Εναλλακτικά, αντί να τα δένεις και να τα σφίγγεις, προτίμησε μπαντάνες, κορδέλες και τσιμπιδάκια.
Βαμμένα μαλλιά: η χειρότερη εποχή να βάψεις τα μαλλιά σου είναι το καλοκαίρι. Εάν επισκέπτεσαι θάλασσες και πισίνες συχνά, το χρώμα θα αλλοιωθεί πάρα πολύ γρήγορα και θα κλαις τα λεφτά του κομμωτηρίου! Εξαίρεση αποτελεί το ανοιχτό ξανθό, που όσο και να ανοίξει, δεν θα έχει και τεράστια διαφορά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προμηθευτείς σαμπουάν, μαλακτικά και μάσκες μόνο για βαμμένα μαλλιά και να βάζεις πολύ αντηλιακό μαλλιών πριν τα εκθέσεις στον ήλιο. Διαφορετικά, το καπέλο είναι η λύση που πλάκα- πλάκα έχει εξελιχθεί σε νέο τρεντ. Γίνε κι εσύ η σύγχρονη Βουγιουκλάκη ή η Μπριζίτ Μπαρντό. Ό, τι προτιμάς.
Όχι άλλο styling: ξέχνα για το καλοκαίρι τους αφρούς, τις λακ, τα τζελ, τα πιστολάκι, τα ισιωτικά και τα ρόλει. Εντάξει, δεν είπαμε και εντελώς! Μία στο τόσο δεν κάνει κακό. Αλλά το συνεχές styling τα εξασθενεί, δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν και σε συνδυασμό με τον ήλιο αποτελεί σίγουρη καταστροφή! Άσε που το φυσικό beach look είναι πάντα trendy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου