Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το ανδρικό Στύλ


Όταν μιλάμε για ανδρικά μαλλιά, έχουμε την τάση να συγκρίνουμε τα κουρέματα των ανδρών με τα χτενίσματα των ανδρών. Σήμερα η σκέψη αυτή γίνεται περισσότερο σαφής. Με απλά λόγια ένα κούρεμα μπορεί να αποτελέσει από μόνο του ένα ξεχωριστό στυλ όταν για παράδειγμα η κόμμωση περιλαμβάνει ένα μόνο μέρος των μαλλιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν τα μαλλιά είναι κομμένα, το τελικό χτένισμα είναι αυτό που προσδίδει περισσότερο τόνο και αναδεικνύει το βλέμμα των ανδρών.
Το χτένισμα και το στυλ των ανδρών είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των γυναικών. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι στυλίστες αναφέρονται στις γυναίκες και έτσι δύσκολα θα συναντήσουμε στυλίστα-κουρέα  ειδικά για το ανδρικό στυλ  Τα ανδρικά χτενίσματα τείνουν να εμπνέονται από τον χώρο της μουσικής ή και από την κινηματογραφική βιομηχανία.

 Σήμερα, οι άνδρες έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες να εκφραστούν μέσα από το ύφος και το στυλ τους  στον επαγγελματικό χώρο εργασίας. Μερικές συμβουλές για το ανδρικό στυλ αναφέρονται παρακάτω.
1. Μην πάρετε στα σοβαρά τις επιλογές και τις προτάσεις της συντρόφου σας. Δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Στην πραγματικότητα, οι επιλογές της δεν θα απέχουν κατά πολύ από το στυλ του τυπικού αρσενικού. Θα πρέπει να εκφράσετε την τολμηρότητά σας μέσα από το στυλ και να είστε σίγουρος ότι είναι αυτό που θα την ενδιαφέρει.

2. Εάν πάσχετε από την πρόωρη ανδρική τριχόπτωση, μην προσπαθήσετε να το συγκαλύψετε με μια χτένα προς τα πάνω ή κάτι παρόμοιο, ή ακόμη και να βάλετε σκόπιμα καπέλο. Θα  χρειαστεί να το βγάλετε κάποια στιγμή τελικά ούτως ή άλλως. Αυτοί οι τύποι καλύψεων και μεταμφιέσεων είναι προφανείς και δείχνουν σε μια γυναίκα ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση. Ένα μεγάλο μειονέκτημα που απωθεί τελικά τις γυναίκες. Θα πρέπει λοιπόν να κερδίσετε την αυτοπεποίθησή σας και να δράσετε κατάλληλα έστω και αν αυτό σημαίνει το ξύρισμα των μαλλιών σας ώστε να εξαφανίσετε την φαλάκρα.

3. Μην αφήνετε τους φίλους ή τις φίλες σας να σας συμβουλεύουν για το στυλ και για τα μαλλιά σας. Αντ 'αυτού, απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο του χώρου αυτού για να σας συμβουλεύσει. Ο κατάλληλος κομμωτής θα συνδυάσει τα μαλλιά σας με το στυλ αλλά και την ηλικία σας για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Να θυμάστε πάντα ότι μια επίσκεψη σε έναν ειδικό μπορεί να αλλάξει οριστικά τη ζωή σας και να ανέβει η αυτοπεποίθησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου