Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τελεία Extensions

Τα hair extensions είναι μια τεράστια κατηγορία από μόνη της αν σκεφτεί κανείς ότι χωρίζονται σε διάφορες μεθόδους που μπορεί να επιλέξει κανείς για μια τέτοια εφαρμογή. Πρόκειται για μια υπηρεσία σχετικά νέα που έχει μπει στην τρίτη δεκαετία ζωής του κομμωτηριακού χώρου. Δεν χρειάζεται να δείχνουν ψεύτικα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να πετύχετε ένα όμορφο φυσικό αποτέλεσμα.






Πόσο καιρό θέλετε να τα κρατήσετε;
Αν τα χρειάζεστε για μία μόνο εμφάνιση, μπορείτε να διαλέξετε extensions με κλιπ. Αποτελούνται από τούφες με μικροσκοπικά χτενάκια που στερεώνονται στη ρίζα. Τα αφαιρούμε πριν κοιμηθούμε. Ή extensions με κόλα, δηλαδή τούφες που τοποθετούνται από το κομμωτή με κόλα σε ρευστή μορφή στις ρίζες των μαλλιών. Αφαιρούνται με ειδικό λάδι και διαρκούν μερικές ημέρες.



Μεγάλης Διάρκειας
Bonded Extensions: Τοποθετούνται στο κομμωτήριο και συγκρατούνται στην φυσικά μας μαλλιά με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου. Διαρκούν περίπου 5 μήνες.
Extensions με ραφές: Ο κομμωτής πλέκει τα μαλλιά στις άκρες τους και στη συνέχεια ράβει μέσα σε κάθε τούφα ξεχωριστά μια τρέσα. Η εφαρμογή διαρκεί αρκετές ώρες και το κόστος είναι υψηλό. Extensions με ταινίες: μικρές τρέσες τοποθετούνται με ειδική ταινία στη ρίζα των φυσικών μαλλιών. Είναι ιδανικά για λεπτά μαλλιά σε ξανθό χρώμα αφού δεν φαίνονται οι ενώσεις. Διαρκούν περίπου δύο μήνες.





Ποιότητα
Tα extensions είναι από φυσική ή συνθετική τρίχα. Η φυσική κοστίζει περίπου 5 φορές περισσότερο από τη συνθετική. Το πλεονέκτημα των φυσικών extensions είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα και να τα φορμάρουμε όπως ακριβώς και τα μαλλιά μας. Τα φυσικά επίσης έχουν υψηλότερη ποιότητα αφού δεν έχουν υποστεί χημικές εργασίες. Τα συνθετικά είναι φθηνότερα, διατηρούν τη φόρμα τους και δεν φριζάρουν αλλά έχουν υπερβολική, αφύσικη λάμψη και δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του φορμαρίσματος.





Extensions για μήκος
Φυσική και μόνο τρίχα τοποθετούμε αν θέλουμε μήκος ώστε να αποφύγουμε τη διαφορά στην ποιότητα και την όψη που δημιουργείται με τη συνθετική. Επιλέγουμε απόχρωση κοντά στην δική μας ή ζητάμε από το κομμωτή να χρησιμοποιήσει την ίδια βαφή ώστε να μην υπάρχει διαφορά. Σωστό είναι να ζητήσουμε από τον hairstylist ένα ντεγκραντέ κούρεμα ώστε να μην είναι ορατά τα extensions.







Extensions για όγκο
Τα τοποθετούμε αν είμαστε ικανοποιημένες με το μήκος των μαλλιών μας αλλά όχι με τον όγκο τους. Το μήκος τους είναι ίδιο με το φυσικό μας και τοποθετούνται κοντά στη ρίζα ώστε να δείχνουν πλουσιότερα. Η καλύτερη λύση είναι τα extensions με κλιπ τα οποία τοποθετούνται με διαφορά 1,5 εκατοστού της μίας τούφας από την άλλη.




Extensions για αλογοουρά
Είναι η πιο εύκολη εφαρμογή κι εκείνη που δεν φαίνεται ότι είναι πρόσθετη. Επιλέγουμε μια αλογοουρά με ένα τουλάχιστον χτενάκι στη βάση της. Μαζεύουμε τα φυσικά μας μαλλιά σε αλογοουρά και στερεώνουμε το χτενάκι στην κορυφή της δικής μας, ανάμεσα στο λαστιχάκι που τη στερεώνει και το τριχωτό. Τέλος παίρνουμε μια τούφα από τα extensions και την περιστρέφουμε γύρω από το λαστιχάκι.





Συμβουλή

Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης σε μορφή λαδιού κοντά στη ρίζα αφού υπάρχει κίνδυνος να μαλακώσει η κόλα στις ενώσεις των extensions και να φεύγουν οι τούφες. Αντίθετα απλώνουμε κοντίσιονερ και ορό από τη μέση περίπου των πρόσθετων μέχρι τις άκρες προσφέροντας ενυδάτωση και απαλότητα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου