Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Φαντασία στο κούρεμα...Κάντε τους πελάτες σας να τολμήσουν!

Το κομμωτήριο για τις περισσότερες γυναίκες είναι μία απόλαυση, ειδικά για αυτές που τολμούν τις αλλαγές,και αυτό γιατί κάθε φορά που μπαίνουν στο κομμωτήριο είναι μία πρόκληση.Τι γίνεται όμως με αυτές που φοβούνται τη παραμικρή αλλαγή στα μαλλιά τους;

  Η πρώτη ερώτηση που γίνεται από τον κομμωτή είναι "Πώς θα τα κάνουμε;" .
   Εκείνη τη στιγμή περνάνε χιλιάδες ιδέες απ' το μυαλό τους και όμως η απάντηση είναι " Καθάρισε μόνο τις άκρες". Και αυτό γιατί δεν είναι σίγουρες εάν θα της πηγαίνει το κάτι διαφορετικό.Σε αυτό το σημείο επεμβαίνει ο κομμωτής ο οποίος πρέπει να είναι σύμβουλος, να εμπνέει εμπιστοσύνη έτσι ώστε να τολμήσουν την αλλαγή.

  Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι κομμωτές για να καταπολεμήσουν την άρνηση και την επιφυλακτικότητα;


  Η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει ρωτώντας τι δεν αρέσει στη πελάτισσα και προτείνοντας μία αλλαγή χωρίς να την πιέσει.Εξηγούμε τι θα κερδίσει κάνοντας την αλλαγή, όπως ότι θα αναδειχθούν κάποια όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου της ή ότι τα μαλλιά της θα χτενίζονται πιο εύκολα στο σπίτι.Έπειτα πολύ σημαντικό είναι να παρατηρήσουμε τα μαλλιά της πριν το λούσιμο για να δούμε τον τρόπο που τα χτενίζει και την ποιότητα τους.
  Εφόσον έχει αποδεχτεί την πρόκληση για την αλλαγή επαναλαμβάνουμε τι θα κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε ότι κατάλαβε τη πρόταση μας.
  Στην περίπτωση που συνεχίζει να ανησυχεί για το μήκος των μαλλιών της δείχνουμε το μήκος των μαλλιών που αφαιρέσαμε στην πρώτη ψαλιδιά για να την καθησυχάσουμε.
  Τέλος, την συμβουλεύουμε για το πώς θα χτενίζεται μόνη στο σπίτι ώστε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο styling με αυτό που έχει φεύγοντας από το κομμωτήριο.
  Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσετε να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας και θα σας δωθεί η ευκαιρία να βάζετε φαντασία σε κάθε κούρεμα  απ τη στιγμή που δεν θα σας περιορίζουν οι αρνητικές απαντήσεις των πελατών σας και θα σας εμπιστεύονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου