Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

8 κριτήρια επιλογής ψαλιδιού

  Το ψαλίδι είναι ο σύμμαχος του κομμωτή, ο "συνέταιρος" του για ένα όμορφο κούρεμα καθώς και αναπόσπαστο κομμάτι του.

  Οι κομμωτές-τριες  έχουν ιδιαίτερη σχέση με το συγκεκριμένο εργαλείο οπότε είναι αναμενόμενο πως είναι αρκετά δύσκολη η επιλογή του σωστού ψαλιδιού.
   Γι' αυτό σας παραθέτουμε παρακάτω  8 κριτήρια επιλογής ψαλιδιών.

  • Αρχικά, το ψαλίδι πρέπει να έχει ιδιαίτερο εξωτερικό φινίρισμα αρεστό προς τον κομμωτή, διότι το παν είναι να του δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα για να μπορέσει να εργάζεται καθημερινά με διάθεση.
  • Οι κομμωτές υποφέρουν συχνά άπο τενοντίτιδες, πράγμα που οφείλεται τις περισσότερες φορές στην λάθος επιλογή ψαλιδιού.Το μυστικό είναι να επιλέξετε ένα ψαλίδι με εργονομική λαβή.
  •  Ένα σημαντικό κριτήριο είναι να έχουν λειανθεί οι άκρες του καθώς και να έχει τροχισθεί εσωτερικά και εξωτερικά για να μην τραυματίζει τον πελάτη.
  •  Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη σπείρα ένωσης και στον μηχανισμό με εγκοπές που από την αποτρέπει το χαλάρωμα από την συχνή χρήση και το μάσημα των μαλλιών.
  •  Ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο σχετίζεται με τις κοιλότητες οι οποίες πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένες ούτως ώστε να είναι μεγάλη η διάρκεια ζωής του ψαλιδιού.
  • Με σκοπό την καλύτερη αγκίστρωση των δαχτύλων, ο κομμωτής μπορεί να επιλέξει ένα ψαλίδι με επιπρόσθετα δαχτυλίδια.
  • Θα ήταν καλό η εταιρία του ψαλιδιού που θα επιλέξει τελικά ο κομμωτής να προσφέρει service καθώς και ανταλλακτικά.
  •  Η επιλογή του ψαλιδιού πρέπει να γίνει αφού έχετε δοκιμάσει ότι ο δακτύλιος του αντίχειρα εφαρμόζει, φτάνοντας μόλις στο τέλος του νυχιού του αντίχειρα και όχι πιο μακριά.Ο άλλος δακτύλιος πρέπει να φτάνει μόλις μπροστά από τη δεύτερη άρθρωση του μέσου δαχτύλου σας. Αν αυτές οι δυο θέσεις δεν είναι σωστές και τα δάχτυλά σας ξεπεράσουν τα παραπάνω σημεία, θα καταλήξετε να ασκείτε ανώφελη πίεση στις λεπίδες σας, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρουν» πιο γρήγορα από συνήθως.
Τα ψαλίδια μπορούν να κατασκευαστούν με μηχανές ή και με το χέρι. Όσο περισσότερη επεξεργασία γίνεται με το χέρι, τόσο πιο καλό, πιο ανθεκτικό, αλλά και ακριβό είναι το ψαλίδι. Τα υψηλής ποιότητας ψαλίδια είναι χειροποίητα και συνδυάζουν τα πιο εκλεκτά υλικά με την πιο επιδέξια και προσεκτική επεξεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου