Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Φροντίστε τα μαλλιά σας κατά τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων

Με τον όρο θερμαινόμενα εργαλεία αναφερόμαστε σε πιστολάκι, σίδερο μαλλιών, ή σε οτιδήποτε μπορεί να εφαρμοσθεί στα μαλλιά είτε για να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία, είτε για να βοηθήσει στο φορμάρισμά της, είτε και για τα δύο μαζί. 

   Η θερμοκρασία τέτοιων εργαλείων μπορεί, στην περίπτωσή του σίδερου μπουκλαρίσματος ή ισιώματος, να φτάσει τους 175-200ºC. Όμως, η τρίχα αρχίζει να λιώνει στους 220ºC. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή, η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 180ºC όταν φορμάρονται τα μαλλιά που έχουν τεχνικές εργασίες.



  Αν το σίδερο φορμαρίσματος χρησιμοποιηθεί σε υγρά μαλλιά, το νερό στην τρίχα μπορεί να βράσει, μαλακώνοντας πολύ την κερατίνη και δημιουργώντας ατμό μέσα της. Τότε, μπορεί να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες, που είτε θα σπάσουν την τρίχα είτε θα δημιουργήσουν ένα πολύ ασθενές σημείο.
   Αν και τα σεσουάρ με αέρα λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα σίδερα (80-100ºC), μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στα μαλλιά και στο τριχωτό. Όσον αφορά το πιστολάκι, είναι απαραίτητη μια καλή τεχνική στεγνώματος που θα εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή και από μια απόσταση ασφαλείας. Η χρήση του σεσουάρ πολύ κοντά στο κεφάλι και για πολλή ώρα μπορεί, κυριολεκτικά, να κάψει τα μαλλιά και το δέρμα, προκαλώντας μόνιμη βλάβη στους θύλακες με αποτέλεσμα την τριχόπτωση και την τοπική αλωπεκία.
  Συμπερασματικά λοιπόν κάποιοι τρόποι αποφυγής καταστροφής της τρίχας είναι να : φροντίσετε να χρησιμοποιείτε πάντοτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και styling που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα, να μην ξεπερνάτε τους 180ºC θερμοκρασίας, να χρησιμοποιείτε σίδερο ΜΟΝΟ σε στεγνά μαλλιά καθώς και να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση ασφαλείας απο τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
  Τέλος, οι ίδιοι κίνδυνοι ισχύουν και για όλες τις άλλες συσκευές θερμότητας, όπως π.χ. τα θερμαινόμενα ρόλεϋ. Διαβάζετε πάντα και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Αγοράζετε συσκευές υψηλής ποιότητας που ελέγχουν και ρυθμίζουν αυτόματα τη θερμοκρασία και χρησιμοποιείτε ειδικά προστατευτικά προϊόντα πριν από το styling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου