Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Tips για το καλοκαίρι


Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει ήδη, όπως φαίνεται θα είναι ένα ζεστό καλοκαίρι, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε για την υγεία των μαλλιών μας, έτσι ώστε να είναι γερά, δυνατά και λαμπερά. Εντυπωσιακά μαλλιά το  καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα ανάλαφρα και με όγκο, αλλά και εκείνα με υγιή ρυθμό ανάπτυξης και προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Όλοι μας αγαπάμε τον ήλιο, την θάλασσα και την άμμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στα μαλλιά. Δείτε μερικές συμβουλές που θα κρατήσουν τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή. 


Κόψτε τα κατεστραμμένα τμήματα των μαλλιών σας, ειδικά αν τα μαλλιά σας τείνουν προς τα κατσαρά και κρατήστε τα κοντά κατά την διάρκεια του καλοκαιρού. Ένα κοντό κούρεμα το καλοκαίρι σας επιτρέπει να χαρείτε τον ήλιο χωρίς ανησυχείτε για τα μαλλιά σας.

Αν δεν θέλετε να αλλάξετε το μήκος των μαλλιών σας, θυμηθείτε να φορέσετε ένα καπέλο ή ένα μαντίλι, πάντα αρκετά χαλαρά έτσι ώστε να επιτρέπει την κυκλοφορία, για να προστατευτείτε από τις βλαβερές  συνέπειες του ήλιου.

Πριν μεπίτε στην θάλασσα, βρέξτε τα μαλλιά σας. Απλώστε μια λεπτή στρώση μαλακτικής κρέμας και αφήστε την μέχρι το ντους μετά το κολύμπι.

Κρατήστε τα μαλλιά σας σε κότσους ή πλεξούδες, κάτι που είναι πολύ στη μόδας για το καλοκαίρι του 2014, για να αποφύγετε την ολική έκθεση στον ήλιο.

Αν σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο, χρησιμοποιείστε ένα προστατευτικό αντηλιακό στα μαλλιά σας πριν φύγετε από το σπίτι σας. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 10πμ και 3μμ, καθώς κατά την διάρκεια αυτών των ωρών οι ακτίνες του ήλιου είναι οι δυνατότερες.

Αποφύγετε την επιπλέον ζέστη στα μαλλιά σας, κάτι που σημαίνει να χρησιμοποιείτε ελάχιστα το πιστολάκι και τα διάφορα ψαλίδια για μπούκλες. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό πριν την χρήση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου