Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

To μυστικό της επιτυχίας στις υπηρεσίες κομμωτηρίου

Οι ποιοτικές μέθοδοι του Deming είναι διαχρονικές και άμεσα εφαρμόσιμες σε όλες τις επιχειρήσεις, οργανώσεις, κάθε μεγέθους και τύπου. Λειτουργούν όπως ένα εικονικό «μυστικό όπλο» – διασφαλίζοντας την επίτευξης της μόνιμης επιτυχίας. Έτσι λοιπόν, ποιος είναι εκείνος ο ένας αρχικός στόχος που όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να στραφούν, εάν ελπίζουν να αυξηθούν και να ωφεληθούν;

Απάντηση: Η δημιουργία και η αύξηση των ΠΙΣΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν εστιάσει σε αυτό τον στόχο και προσπαθούν να παρέχουν συνεχώς υψηλής ποιότητας και αξίας προϊόντα και υπηρεσίες που ευχαριστούν τους πελάτες τους. Αυτό δημιουργεί υψηλότερα επίπεδα πίστης πελατών – και εγγυάται ουσιαστικά την επιτυχίας καθόλη τη διαδικασία. Στην ουσία, όσο χαμηλότερο είναι το «ποσοστό αποστασίας» των πελατών σας και των υπάλληλων σας, τόσο πιο υψηλά επίπεδα επιτυχίας εσείς θα πετύχετε. Είναι τόσο απλό.


Μπορεί αυτό να αποτελεί έκπληξη, αλλά οι πιστοί πελάτες (και πιστοί υπάλληλοι) είναι επίσης το σημαντικότερο επιχειρησιακό προτέρημά σας. Οι πιστοί πελάτες συνεχίζουν να έρχονται παραπέμποντας τους φίλους τους και αυξάνοντας μετρημένα την προστιθέμενη τους αξία με την πάροδο του χρόνου. Παραδείγματος χάριν, ξέρατε ότι μια αύξηση 5% στη διατήρηση πελατών (πίστη) μεταφράζετε σε μια αύξηση 50% στις πωλήσεις, κατά μέσον όρο; Κοστίζει πολύ λίγα για να κρατήσεις έναν πελάτη, κοστίζει όμως αναλογικά μια περιουσία εάν συνεχώς χάνεις πελάτες και πρέπει να προσελκύσεις νέους. Ένα βασικό αποτέλεσμα της μεθόδου Deming είναι η συνεχώς αυξανόμενη πίστη πελατών.

Σημειώστε φυσικά ότι, η μέθοδος Deming δεν είναι μια στιγμιαία προσέγγιση. Αλλά χρειάζεται χρόνο, δέσμευση, συγκέντρωση και εργασία. Ακόμα τα αποτελέσματα είναι τεράστια, και πολλαπλασιάζονται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου. Η συμβολή κάποιου ειδικού μπορεί σίγουρα να επιταχύνει τη διαδικασία, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να εργαστεί κάποιος αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε σύστημα όταν εργάζεται ήδη μέσα στο σύστημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια.

Ανεξάρτητα από ποια ποιοτική πορεία μπορεί να επιλέξετε για να βελτιώσετε την επιχείρηση σας, προετοιμαστείτε για μια από της μεγαλύτερες εμπειρίες πρόκλησης που όμως θα ανταμείψουν εσάς και την επιχείρηση σας. Η ποιοτική Deming μέθοδος παρέχει μια αποδεδειγμένη, ολιστική φόρμουλα για τη μέγιστη επιτυχία. Θα μεταλλάξει την ποιότητα της επιχείρησης, της ζωής, και των αποτελεσμάτων σας. Τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε για στην επιχείρησή σας;

Εάν και η εφαρμογή των όσων αναγράφονται στο βιβλίο, είναι αρκετά δύσκολη χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού, η αναφορά μου στο βιβλίο έγινε για να προβληματιστούμε σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε, και που μπορεί να μας οδηγήσει η ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Φέρτε στο μυαλό σας ένα αυτοκίνητο Mercedes, που είναι συνώνυμο της ποιότητας για όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει περίπτωση ποτέ να αμφισβητήσετε τη ποιότητα του; Τώρα φέρτε στο μυαλό σας ένα Fiat, που μπορεί να είναι πάρα πολύ καλό , όμως θα πρέπει να μας δώσουν συγκεκριμένα διαπιστευτήρια (αυτοκίνητο της χρονιάς κ.τ.λ.).Θέλω να καταλήξω ότι η Mercedes δεν χρειάζεται να με πείσει.


Πηγή: hairsalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου