Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον καλοκαιρινό ήλιο!

Το καλοκαίρι είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να απολαύσετε τις διακοπές σας! Ωστόσο ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα και στα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ηλιακές ακτίνες κάνουν τα μαλλιά λιπαρά και κατσαρά τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν να είναι θαμπά και άψυχα. Για να αποφύγουμε αυτόν τον καλοκαιρινό εφιάλτη μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια απλά βήματα για να προστατευτούμε από τη τριχόπτωση και προβλήματα στο σκάλπ.





Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο 

Πολλές φορές το καλοκαίρι κουραζόμαστε και αφήνουμε τον εαυτό μας αφυδατωμένο, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα μαλλιά μας το καλοκαίρι θαμπώνουν. Είναι λοιπόν φανερό ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό και να κρατάμε τον εαυτό μας ενυδατωμένο. Τουλάχιστον 7 -8 ποτήρια νερό τη μέρα είναι απαραίτητα για αυτόν τον σκοπό. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλα υγρά όπως το γάλα καρύδας και το χυμό λεμονιού που δίνουν ενέργεια και μας προστατεύουν από την αφυδάτωση. Τέλος υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αρκετό νερό όπως το καρπούζι, το πεπόνι, οι ντομάτες και τα αγγούρια και αξίζει να τα εντάξουμε στην καθημερινή καλοκαιρινή μας διατροφή.

Χρησιμοποιήστε ελαφρύ και απαλό σαμπουάν

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που υποφέρουμε από υπερβολικό ιδρώτα, βακτήρια που πολλές φορές προκαλούν πιτυρίδα. Το γεγονός αυτό όχι μόνο κάνει τα μαλλιά μας να μοιάζουν θαμπά αλλά προκαλεί και φαγούρα στο σκαλπ. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας πιο συχνά από ότι συνήθως και να χρησιμοποιούμε ελαφρύ και απαλό σαμπουάν φιλικό προς την επιδερμίδα που να διατηρεί τη σωστή υγρασία των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε conditioner με αντηλιακό

Είναι πολύ συχνό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μαλλιά μας να φριζάρουν, να είναι τραχιά και ξηρά. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε σίγουροι ότι χρησιμοποιούμε ένα καλό conditioner που προφυλάσσει τα μαλλιά μας από τη σκόνη και την τραχύτητα δίνοντας ταυτόχρονα σε αυτά τη κατάλληλη δομή, υφή και δύναμη έτσι ώστε να είναι λαμπερά και υγιή.

Φορέστε ένα φουλάρι

Μπορούμε πριν βγούμε έξω να φορέσουμε ένα φουλάρι στα μαλλιά έτσι ώστε να τα προστατέψουμε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Είναι σημαντικό να μην δένουμε το φουλάρι σφιχτά για να μην περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος στο σκαλπ. Ακόμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε βαμβακερά φουλάρια και όχι άλλα υφάσματα όπως μετάξι ώστε να μην κολλάνε τα μαλλιά στο φουλάρι.

Αποφύγετε τα εργαλεία χτενίσματος για τα μαλλιά

Πολλές φορές προκειμένου να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο όμορφα χρησιμοποιούμε εργαλεία χτενίσματος όπως πιστολάκι, ισιωτική ,φυσούνα, ρόλερ και άλλα. Όλα αυτά κάνουν τα μαλλιά μας να είναι τραχιά και κατσαρά. Ακόμα για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας θα πρέπει τους καλοκαιρινούς μήνες να περιορίσουμε τη βαφή και οποιαδήποτε άλλη χρήση χημικών.

Πηγή: www.thefitindian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου