Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σπιτικές θεραπείες για τα μαλλιά

Αυγά, γιαούρτι και μέλι είναι σίγουρα μέρη ενός νόστιμου πρωινού, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως συστατικά σε θεραπείες μαλλιών, οικονομικά και τελείως φυσικά. Και δεν είναι τα μόνα! Για παράδειγμα, ξέρατε ότι τα έλαια του αβοκάντο  πλησιάζουν περισσότερο σε σύσταση τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σας, σε σχέση με όλα τα προϊόντα αισθητικής; 


 Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας κάποιες από τις παρακάτω εύκολες παρασκευές.

Για όλους τους τύπους μαλλιών
Το ωμό αυγό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα. Ο κρόκος, πλούσιος σε λίπη και πρωτεΐνες, είναι φυσικά ενυδατικός. Το ασπράδι από την άλλη, περιέχοντας ένζυμα των οποίοων το αγαπημένο γεύμα είναι τα βακτήρια, αφαιρεί ανεπιθύμητα έλαια.
Χρήση: Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποιείστε ολόκληρο το αυγό για να φροντίσετε τα μαλλιά σας. Για λιπαρά μαλλιά, χρειάζεστε μόνο τα ασπράδια. Χρησιμοποιήστε μόνο τους κρόκους για την ενυδάτωση ξηρών, ευαίσθητων μαλλιών. Απλώστε μισό ποτήρι από ένα από τα παραπάνω μίγματα σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αν δεν είναι αρκετό για την επικάλυψη όλου του μήκους των μαλλιών και του δέρματος του κεφαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεβγάλτε με δροσερό νερό και λουστείτε. Θεραπείες με ολόκληρα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μία φορά τον μήνα, ενώ αυτές που περιέχουν μόνο το ασπράδι, κάθε δύο βδομάδες.


Για θαμπά μαλλιά
Διάφορα στιλιστικά προϊόντα και η μόλυνση του αέρα μπορεί να αφήσουν μια λεπτή επίστρωση που απορροφά την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα εξασθενεί την λάμψη των μαλλιών. Το γαλακτικό οξύ αφαιρεί απαλά την βρωμιά, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει. Προϊόντα στα οποία μπορεί να βρεθούν τα παραπάνω είναι η κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
Χρήση: Απλώστε μισή κούπα κρέμα γάλακτος ή απλό γιαούρτι σε νωπά μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό ακολουθούμενο από δροσερό και μετά λουστείτε κανονικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.


Για την φαγούρα
Για την καταπολέμηση των νιφάδων, που προήλθαν από κακή διατροφή, το στρες ή το κλίμα, μεταξύ άλλων παραγόντων, χρησιμοποιήστε ένα μίγμα από χυμό λεμονιού και ελαιόλαδου. Η οξύτητα του χυμού βοηθά στην απελευθέρωση του κεφαλιού σας από τυχόν χαλαρές, ξηρές νιφάδες δέρματος, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει το νέο-εκτεθειμένο δέρμα.
Χρήση: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 ακόμα κουταλιές νερό. Εφαρμόστε το μίγμα σε νωπά μαλλιά με κινήσεις μασάζ, αφήστε το για 20 λεπτά, ξεβγάλτε και λουστείτε. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.


Για πεσμένα ή λεπτά μαλλιά
Για να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα απίθανο ποτό ομορφιάς, την μπύρα. Η μπύρα περιέχει γενναιόδωρες ποσότητες μαγιάς, η οποία βοηθά στο  φορμάρισμα των κουρασμένων μπουκλών.
Χρήση: Ανακατέψτε μισή κούπα πεζή μπύρα (ρίξτε την μπύρα σε ένα δοχείο και αφήστε την να κάτσει για μερικές ώρες έτσι ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματα διοξειδίου του άνθρακα) με μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και ένα ωμό αυγό.  Απλώστε το μίγμα σε νωπά μαλλιά, περιμένετε 15 λεπτά και ξεβγάλτε με δροσερό νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.


Για ξηρά ή ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά 
Σκληρό νερό, υπερέκθεση στον ήλιο ή σίδερο ισιώματος είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση στα μαλλιά. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το γλυκαντικό της φύσης. Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, κάτι που σημαίνει ότι προσελκύει και κλειδώνει υγρασία.
Χρήση: Απλώστε περίπου μισή κούπα μέλι με κινήσεις μασάζ σε καθαρά, νωπά μαλλιά, περιμένετε 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να αραιώσετε το μέλι και να μπορέσετε να το απλώσετε ευκολότερα. Για μαλλιά που είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας από ένα συστατικό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως το αβοκάντο ή ο κρόκος του αυγού, κάτι που θα βοηθήσει στην αναδημιουργία των δεσμών κερατίνης στους, οποίους επιτείθεται η υπεριώδης ακτινοβολία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την θεραπεία μία φορά τον μήνα. 


Για λιπαρά μαλλιά
Με σωστή χρήση, το καλαμποκάλευρο είναι ένας οικονομικός τρόπος για να απομακρύνετε το λάδι από τα λιπαρά μαλλιά.
Χρήση: Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε άδεια αλατιέρα και πασπαλίστε τα μαλλιά και το κεφάλι μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο. Μετά από 10 λεπτά, χρησιμοποιήστε μία φαρδιά βούρτσα μαλλιών και βουρτσίστε μέχρι να φύγει εντελώς. Η επιτρεπόμενη χρήση είναι μία φορά κάθε δύο μέρες.


Για κατσαρά μαλλιά
Ειδικοί προτείνουν το αβοκάντο και όχι μόνο για την επανόρθωση κατεστραμμένων μαλλιών. Τα έλαια του, τα οποία είναι ελαφριά και υγρά σαν τις εκκρίσεις του δέρματος μας, και οι πρωτεΐνες του προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών για την εξομάλυνση των ατίθασων μαλλιών.
Χρήση: Λιώστε μισό αβοκάντο και απλώστε με κινήσεις μασάζ σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά πριν το ξεβγάλτε με νερό. Εάν χρειάζεστε κάτι για περισσότερη ενυδάτωση, μπορείτε να προσθέσετε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτός, κρόκο αυγών ή μαγιονέζα. Χρησιμοποιήστε το μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.


Για μαλλιά με υπολείμματα προϊόντων
Τίποτα δεν αφαιρεί καλύτερα και πιο ολοκληρωματικά τα υπολείμματα προϊόντων όπως η μαγειρική σόδα. Το ανθρακικό νάτριο ουσιαστικά διασπά οτιδήποτε όξινο.
Χρήση: Ανακατέψτε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με μικρές ποσότητες νερού μέχρι το μίγμα να γίνει αρκετά παχύρευστο. Απλώστε σε νωπά μαλλιά με κινήσεις μασάζ και περιμένετε για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με νερό και μετά λουστείτε κανονικά. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου