Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ανακαλύψτε το χρώμα μαλλιών που σας αναδεικνύει

Κάντε ανάλυση χρώματος της πελάτισσάς σας και προτείνετέ της το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αρχικά ένας εμπειρικός κανόνας είναι η πρώτη εντύπωση που θα σου δώσει η πελάτισσα.Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις πάνω της;Αν το πρώτο πράγμα που προσέχετε σ΄ ένα άτομο είναι το χρώμα των ρούχων  ή των μαλλιών του, τότε μάλλον πρόκειται για λάθος χρώμα.Ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο.
Οι αποχρώσεις (ρεφλέ) διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
Ζεστές, Ουδέτερες, Ψυχρές

Το ύψος τόνου διακρίνεται επίσης σε τρία επίπεδα:
Ανοιχτό, Μεσαίο, Σκούρο
                           Τα 3 απλά βήματα συμβουλευτικής χρώματος
Βήμα 1: Ανάλυση Χρώματος

Το φυσικό χρώμα μαλλιών ποικίλλει από μαύρο έως ξανθό πολύ ανοιχτό, ενώ η απόχρωσή τους μπορεί επίσης να είναι ζεστή, ουδέτερη ή ψυχρή.Αναλύστε το χρώμα των μαλλιών,ματιών,δέρματος.
Βήμα 2: Προσδιορίστε το Φυσικό Χρωματικό Τύπο
Έστω το χρώμα των μαλλιών είναι μεσαίο και ουδέτερο, των ματιών ουδέτερο και του δέρματος ψυχρό. Η κυρίαρχη κατεύθυνση εδώ είναι ένας ουδέτερος χρωματικός χαρακτήρας με μεσαίο ύψος τόνου, που σημαίνει ότι ο χρωματικός τύπος της πελάτισσας είναι ο 5.
Αν τα πορίσματα της διάγνωσης ποικίλλουν, τότε λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας που υπερτερεί. Για παράδειγμα:
Τα μαλλιά και τα μάτια είναι ανοιχτόχρωμα με ζεστούς τόνους (τύπος 1), ενώ το δέρμα είναι επίσης ανοιχτόχρωμο, αλλά με ζεστούς/ψυχρούς τόνους (τύπος 2). Σ΄ αυτή την περίπτωση, κυριαρχεί ο τύπος 2, άρα αυτός επιλέγεται. 
Βήμα 3: Συμβουλή Χρώματος
Μετά την αναλυτική διάγνωση του φυσικού χρώματος μαλλιών, ματιών και δέρματος, συζητήστε με την πελάτισσά σας τις διάφορες λύσεις χρώματος και styling που ταιριάζουν απόλυτα στο χρωματικό τύπο της. Αυτή μπορεί να είναι μια συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία, όμως να θυμάστε πάντα ότι η πελάτισσα μπορεί να έχει τις δικές της απόψεις για το ποιο χρώμα ή style της πηγαίνει καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου