Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Βάφω μαλλιά, τι γίνεται όμως με τα φρύδια;

Μεγάλος προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει στις γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν μία αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών τους και αναρωτιούνται πως πρέπει να "συμπεριφερθούν στα φρύδια τους".Να κρατήσουν το φυσικό τους χρώμα ή να επιλέξουν κάποιο άλλο.


   Τα φρύδια είναι κάτι το οποίο κοσμεί το πρόσωπο, και όπως και να το κάνουμε ένας λάθος χρωματισμός μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα του προσώπου.Για τις μελαγχρινές δεν υπάρχει τόση ανησυχία αλλά τι γίνεται με τις αποχρώσεις του ξανθού, κόκκινου ή καστανού; Η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη διότι μπλέκεται ο τόνος της επιδερμίδας ακόμη και το μακιγιάζ.


   Σαν γενικό κανόνα λοιπόν κρατάμε ότι δεν πειράζουμε πολύ το χρώμα των φρυδιών  παρά μόνο 1-2 ή 3 τόνους για να τα «γλυκάνουμε» και πάντα χρησιμοποιούμε ειδικές βαφές. 
  Ειδικότερα, σε ξανθιά βαμμένη ενδείκνυται να ανοίγει 1-2 τόνους το φρύδι και αυτό διότι το πολύ ξανθό φρύδι αλλοιώνει κατά πολύ την εικόνα του προσώπου.
  Μια γυναίκα με πολύ σκούρα μαύρα μαλλιά θα πρέπει να προτιμήσει λίγο πιο καστανό φρύδι. Αν είναι μαύρο μπορούμε να το γλυκάνουμε και να του "στάξουμε" λίγο σαντρέ μέσα. Οπότε, το μαύρο σε συνδυασμό με το σαντρέ αμέσως σπάει και γίνεται λίγο πιο ψυχρό.
  Μια ξανθιά γυναίκα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα πρέπει να προσέξει το φρύδι της να είναι πιο σκούρο για να τονίσουμε τα μάτια. Εκεί θα μιλήσουμε για ένα ξανθό σαντρέ στο ύψος του 6,7 ή 8 αλλά σε ξανθό. Το 6,7,8 θα είναι η βάση του ξανθού, ο χρωματισμός θα είναι ένα σαντρέ ή ένα μπεζ σαντρέ.
  Η καστανή σε περιπτώσεις που τα μαλλιά της είναι ξανθά και τα έκανε καστανά, καλό θα ήταν να άφηνε την απόχρωση των φρυδιών ίδια. Είναι μια όμορφη αντίθεση. Αν ωστόσο θέλετε να φέρετε το χρώμα των φρυδιών σας κοντά στο καστανό χρειάζεται ιδιαίτερη πορσοχή γιατί το πολύ σκούρο θα σας αγριέψει το πρόσωπο. Η top λύση είναι μια απόχρωση για σκούρες ξανθές για να δώσετε ένταση στο χρώμα.
  Τέλος εάν δεν πρόκειται για γυναίκα φυσική κοκκινομάλλα αλλά έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα :Δεν πρέπει να βάψει τα φρύδια της κόκκινα.Αυτό  θα είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν οι κοκκινομάλλες (τεχνητές).  Βασική επιδίωξη σε αυτή την περίπτωση θα είναι να δημιουργηθεί μια θερμή απόχρωση . Αν είναι μελαχρινή πρέπει να διαλέξει μια απόχρωση που να είναι 2-3 τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό της ενώ αν είναι ξανθιά με ξανθά φρύδια μπορεί να τα σκουρύνει ελάχιστα αλλά θα συνιστούσαμε να μην αλλάξετε χρώμα, απλά να το τονίσετε.
  Προσοχή, οι βαφές που επιλέγονται για το βάψιμο των φρυδιών είναι διαφορετικές απο αυτές που χρησιμοποιούνται στα μαλλιά.
 Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας πριν τολμήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στα φρύδια σας διότι οι επαγγελματίες γνωρίζουν πιο θα ήταν το καλύτερο για σας.Οι δε επαγγελματίες οφείλουν να γνωρίζουν τα προαναφερθέντα καθώς και να ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες τάσεις της μόδας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου