Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Καλοκαίρι..εχθρός ή φίλος των μαλλιών μας;Συμβουλευτείτε τους ειδικούς


  Τα πρώτα μπάνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους,οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν..ηρεμία και χαλάρωση τα κύρια συστατικά του καλοκαιριού.Τι πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε την υγεία των μαλλιών; 

 Ως κομμωτές πρέπει να ενημερώσετε τους πελάτες σας για τους κινδύνους που κρύβουν οι καλοκαιρινοί μήνες.Αυτό θα τους κάνει να σας εμπιστευτούν και θα είστε οι πρώτοι που θα επισκεπτούν μετά το πέρας των διακοπών τους.Επίσης θα διευκολύνει την υπηρεσία σας εφόσον θα έχετε να αντιμετωπίσετε υγιές μαλλί και όχι κατεστραμμένο από τους εχθρούς που επιφυλάσσει το καλοκαίρι.



  Σε όλες αρέσουν οι μπούκλες που δημιουργούνται λόγω του θαλασσινού νερού, οι ξανθές φυσικές αντάυγειες από τις ακτίνες του ηλίου. Αυτοί είναι οι καλοκαιρινοί φίλοι των μαλλιών.
  Όμως το καλοκαίρι κρύβει και κινδύνους για τα μαλλιά, τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε με την σωστή ενημέρωση.
  Ο κομμωτής πρέπει να γνωρίζει τα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών της κάθε πελάτισσας. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου παρατηρείται έντονη έκθεση στον ήλιο και στη θάλασσα.
  Τόσο ο ήλιος, όσο και το θαλασσινό νερό, καταπονούν αφάνταστα την τρίχα και αν δεν προστατευθούν τα μαλλιά , το φθινόπωρο η μόνη λύση που πιθανόν θα υπάρχει, θα είναι το κούρεμα.Ο κομμωτής θα πρέπει να συστήσει τα κατάλληλα shampoo και conditioner που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συχνή περιποίηση, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μαλλιά σε τέλεια φόρμα.
  Η σωστή ενυδάτωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος για ενέργεια, υγεία και ομορφιά. Το καλοκαίρι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο,αφού λόγω της εφίδρωσης, το σώμα και τα μαλλιά  χάνουν πολύτιμη υγρασία.
  Παροτρύνετε τις κυρίες να χρησιμοποιούν αξεσουάρ μαλλιών ( κορδέλες, κοκαλάκια, μπαντάνες ) για να αποφύγουν την καταπόνεση των μαλλιών απο πιστολάκι, μασιές κτλ.
  Τελικό συμπέρασμα:δώστε σε κάθε πελάτη ξεχωριστά ιδιαίτερη σημασία γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των μαλλιών του για την σωστή ενημέρωση.Μετά από μια εξαιρετική υπηρεσία στο κομμωτήριο και εκτός από την ευχή για «καλές βουτιές» δώστε στην πελάτισσά και μερικές συμβουλές για την καλοκαιρινή φροντίδα στα μαλλιά και το δέρμα.Θα την κάνετε να νιώσει ασφάλεια και οικειότητα μαζί σας.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου