Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μαλλιά υγιή και το καλοκαίρι!

   

Καλοκαίρι..μια εποχή αναζωογόνησης και ξεκούρασης για τους περισσότερους.Δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας.Εάν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους, το πιθανότερο είναι να υποστούν καταστροφές.

   Το παν για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση.Η περιεκτικότητα των μαλλιών μας σε νερό είναι αυτό που τα κάνει να φαίνονται ελαστικά και ενυδατωμένα. Εάν χάσουν την υγρασία τους και ακόμα περισσότερο αν η υγρασία δεν αναπληρωθεί θα γίνουν αφυδατωμένα και ξηρά.Προτιμήστε τα κατάλληλα προιόντα που θα σας χαρίσουνε την προστασία από τον ήλιο.Έπειτα από κάθε βουτιά στη θάλασσα φροντίστε να ξεπλένετε το θαλασσινό νερό διότι αυτό κάνει την τρίχα να φαίνεται τραχιά και θαμπή.
  Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε πιστολάκι ισιωτικές κτλ καθότι επιβαρύνουμε την κατάσταση.Βρείτε ένα κούρεμα σε συνεργασία με τον κομμωτή σας ούτως ώστε να δείχνουν τα μαλλιά σας περιποιημένα με την χρήση ενός αξεσουάρ ή με ένα απλό φορμάρισμα.Οι αλογοουρές και τα πιασίματα είναι το απόλυτο in του καλοκαιριού και σύμμαχος μας στο ταξίδι της διατήρησης της υγείας των μαλλιών σας, αρκεί να μην ασκείτε ιδιαίτερη πίεση τραβόντας τα σφιχτά.
  Στις εξορμήσεις μας στις παραλίες φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα καπέλο.Αφενός για την προστασία του κεφαλιού μας, και αφετέρου για την προστασία των μαλλιών.Και ας μην ξεχνάμε την σημασία των αντιηλιακών μαλλιών.Κυκλοφορούν ποικίλλα προιόντα που ταιριάζουν στον ανάλογο τύπο μαλλιών.Διαλέξτε το κατάλληλο για το δικό σας μαλλί.
  Δεν χτενίζουμε ΠΟΤΕ τα μαλλιά μας εφόσον είναι βρεγμένα.Φροντίστε να τα χτενίσετε μόλις στεγνώσουν και αυτό με μία αραιή χτένα και αυτό διότι με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε τον κίνδυνο σπασίματος της τρίχας.
   Μία πληροφορία που δεν την γνωρίζουν πολλές είναι να αποφεύγουμε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών. Για περισσότερη λάμψη, ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό.
  Απευθυνθείτε στον κομμωτή σας για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.Είναι αυτός που γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται το μαλλί σας και μπορεί να σας συμβουλέψει ποια προιόντα να προμηθευτείτε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου